Georg Ramberg – son och bror

Georg Ramberg är skådespelarsonen som håller sig i skymundan. Som hans efternamn ger misstanke om är han son till dramatenskådespelaren Örjan Ramberg, från ett förhållande denne hade med skådespelerskan Lena Nilsson. Georg hade även en mycket känd lillebror, Nils Einár Grönberg, som mördades 2021. Om själve Georg hittar man dock inte mycket information på nätet, inte ens en bild.

Korta fakta om Georg Ramberg

Ålder född 1998 (24 år)
FamiljFöräldrarna Örjan Ramberg och Lena Nilsson, halvbrodern Nils Einar Grönberg 
BorI Stockholm

Georg Jacob Ramberg

Georg Ramberg är verkligen en doldis. Det är till och med svårt att bli klok på om hans namn ska stavas “Georg” eller “George”, eller om han eventuellt har “Jacob” som mellannamn. Kanske är det för att det finns så lite information att hitta som så många är så nyfikna på honom. Statistiken visar att folk googlar på hans namn tillsammans med många andra namn och ord. Den som försöker att upprepa dessa sökningar upptäcker dock snabbt att de inte ger särskilt mycket:

  • Georg Ramberg Instagram
  • Georg Ramberg Marley Cantavenera
  • Georg Ramberg Mingus Lindqvist
  • Georg Jacob Ramberg
  • Georg Ramberg Flashback

Den läsare som verkligen är nyfiken på Georg får därför ursäkta att denna artikel handlar mer om hans familj.

Örjan Ramberg – Georgs pappa

Örjan Ramberg kom från Örgryte i Göteborg men är nu bosatt på Djurgården i Stockholm. Örjan hade från början planer på en musikkarriär. På 70-talet hade han några musikalroller i bland annat Hair och som Herodes i Jesus Christ Superstar. Åren 1974-1977 utbildade han sig vid scenskolan i Malmö, för att sedan anställas vid Dramaten.

Örjan Ramberg har tre barn, ett av dem med skådespelerskan Lena Nilsson. Detta är sonen Georg Ramberg som idag är 24 år gammal. Örjan Ramberg sa i en intervju 2017 att han var en dålig far tidigare men att han på senare år börjat umgås med alla sina barn och blivit en betydligt mycket bättre pappa. 

Ramberg och misshandeln

2019 kom dokumentärfilmen om Josefin Nilsson – Älska mig för den jag är. Dokumentären innehöll utsagor om att Josefin hade utsatts för fysisk och psykisk misshandel. Örjan Ramberg nämndes inte vid namn i dokumentären men namnet spreds ändå på sociala medier. Han har bland annat dömts för att ha misshandlat Josefin.

Efter dokumentären berättade han för Expressen hur hans liv påverkades. Han sa bland annat att inget av hans tre barn ringde honom på Fars dag. Örjans yngste son Georg var då 22 år och Örjan säger att det är en ålder då man helt enkelt inte svarar. Han säger att Georg är den som tagit sig mest illa vid sig av hela den där grejen. Att Georg inte ville förstå – det var väldigt låst och han var inte mogen att se det hela ut faderns synvinkel. 

Georg Rambergs mamma, skådespelerskan Lena Nilsson

Lena Nilsson är från Stockholm och det var där som hon gick ut teaterhögskolan 1990. Efter studierna har Lena stått mycket på scen, mest på Dramaten. Det var alldeles säkert där som hon lärde känna en annan skådespelare, nämligen Örjan Ramberg. De två levde tillsammans ett antal år och fick då sonen Georg Ramberg. Georg hade även en halvbror från sin mammas sida. Han hette Nils Grönberg men var mera känd under namnet Einár.

Georg Ramberg bror, Nils Einár Grönberg

Nils Grönberg är Georg Ramberg lillebror på mammans sida. De har alltså samma mamma, Lena Nilsson, men olika pappor. Nils pappa är krögaren Erik Grönberg medan Georg Ramberg kommer från Lenas tidigare förhållande med skådespelaren Örjan Ramberg.

Nils eller Einár som han också kallats var fyra år yngre än Georg. Han var en svensk rappare och låtskrivare som fick sitt genombrott vid 16 års ålder. Den 21 oktober 2021 blev Einár dock ihjälskjuten i Hammarby sjöstad dit han nyligen flyttat.