Hur många ben har man i kroppen?

Man föds med många fler ben än man sen har i vuxen ålder. Hur otroligt det än låter så är det inte konstant hur många ben man har genom livet. Så, hur många ben har man i kroppen? Läs vidare för att få ett svar! 

Hur många ben har man i kroppen när man föds?

Människor föds med hela 300 ben i kroppen som senare växer ihop så att vi bara har 206 stycken när vi är vuxna. Det är därför man behöver vara så försiktig med en bebis huvud. Deras skallben har ännu inte vuxit ihop, utan består av flera olika delar. Det är också därför en bebis är så mycket mer rörlig än äldre människor. De flesta av oss kan ju bara drömma om att suga på tårna. Eller? 

Minsta benet i kroppen

Kroppens olika ben har väldigt olika storlek. En del ben är stora, till exempel lårbenet. Det är det största benet i kroppen. Andra ben är mycket små, som hörselbenen. De sitter i mellanörat och heter hammaren, städet och stigbygeln. Det kanske du känner igen från skolan nu när du hör det. Stigbygeln är det allra minsta benet i kroppen.

Hur många ben har man i handen?

Handen är en annan kroppsdel med många små ben. Man har hela 27 stycken ben i vardera hand. Ganska fascinerande att sitta och titta på sin hand hur alla fingrarna med sina små ben kan röra sig och fungera så bra. Människans kropp är fantastisk!