Jeja Sundström – Alla kan ju inte älska alla

Gertrud Agneta Sundström, även kallad Jeja Sundström, är född 27 september 1943 i Lappland och är en svensk trubadur, artist och skådespelare. Hon har fått många priser och utmärkelser för sin musik, sina filmer och sin medverkan i Gäster med gester. Sundström började skriva och publicera låtar år 1965 och hennes senaste låt släppte hon faktiskt hela 40 år senare, år 2004.

Jeja Sundström – Alla kan ju inte älska alla

År 1972 släppte Jeja Sundström Alla kan ju inte älska alla och låten är sedan dess en riktig, svensk klassiker. Alla kan ju inte älska är en av låtarna på albumet Jejas Jörpa. Låten har en komisk ådra i sig och handlar om kärlek och att just alla inte kan älska alla.

Om Jeja Sundström

Sundström föddes i Lappland och även om hon brann för musiken så tyckte hennes far att hon skulle skaffa sig ett ”riktigt” jobb. Hon begav sig då till sin faster i Stockholm och fick ett jobb som telegrafexpeditör. Det var också i Stockholm som hon sedan slog igenom som trubadur efter en talangtävling år 1963. Efter det gick hon så småningom med i gruppen Visor och bockfot med Stefan Demert. De båda blev ett par och skrev bland annat låten Anna Anaconda som de blev väldigt kända för.