Maybelline Sky high mascara gör jobbet?

Maybelline lanserar sin limited edition mascara som “Lash sensational Sky high”. De svenska återförsäljarna använder slogan “gränslös volym, oändlig längd”. Den går att köpa i de flesta butiker och online, där man säljer skönhetsprodukter, och ligger på ett förhållandevis lågt pris. 

Snabbfakta om Maybelline’s Sky high limited edition:

ÄmneMaybelline mascara “Lash sensational Sky high” -lyfter och förlänger. 
MärkeMaybelline (med säte i New York).
Återförsäljare i SverigeKicks, Apotea, meds.se, Zalando, Åhlens, hm.se, HM fysisk butik, Lindex bland andra.
PrisFrån 88-149 kr enligt prisjakt.se (På Kicks 169 kr, så priset varierar)

Maybelline Sky high mascara sägs passa för känsliga ögon

Känsliga ögon kan ha sin förklaring i många orsaker: 

  • Allergier 
  • Hormoner 
  • Kontaktlinser 
  • Mediciner 
  • Gener 
  • Klimat 
  • Levnadsvanor

Allt detta påverkar, men om du har ökad känslighet så kan även ögonmakeup bidra. Därför bör man välja produkter som är anpassade för känsliga ögon. När det gäller mascaror för just känsliga ögon så finns det en uppsjö att välja på. Sky high mascara från Maybelline är en limited edition som gör besök på marknaden. Det faktum att apotekskedjorna säljer den gör den extra trovärdig. 

Curve mascara i stället för lösögonfransar?

En ytterligare aspekt på dagens mode är lösögonfransar som klistras på egna fransar. De kan orsaka att man tappar de egna fransarna på grund av slitage. Limmet till lösögonfransar innehåller cyanoakrylat och limånga som ökar risken för allergier och kan orsaka inflammationer i ögat. Kanske är produkter som Sky high ett bra alternativ om man jämför cyanoakrylat och bambufibrer?

Hur bra är Sky high mascara från Maybelline?

Den här produkten är gjord för att ge en följsam volym, därav lägger man ofta till ordet curves i beskrivningar. I innehållet finns en formula baserad på fiber från bambuskott, som dessutom ska ge en bra längd. Otippat så finns även en användarbeskrivning till den. 

Sammantaget ska den alltså ge lyft, längd och volym av varierat resultat beroende på vad man vill ha. Eventuellt skulle den kunna ersätta lösögonfransar. Hur bra den är, är i högsta grad en individuell upplevelse.