Clark Olofsson & Marijke Demuynck

Clark Olofsson är en av Sveriges mest ökända bankrånare och brottsling och blev framför allt känd för det omtalade Norrmalmstorgsdramat. Det var under det rånet som det så kallade ”Stockholmssyndromet” kom till och en av kvinnorna som var gisslan blev förälskad i sin förövare – Clark Olofsson.

Clark Olofssons historia

Efter Netflixserien om Olofssons liv blev han återigen väldigt uppmärksammad. Clark Olofsson är inte bara känd för att vara en brottsling, bankrånare, narkotikasmugglare och mördare. Han var även en känd kvinnotjusare och har haft en mängd kvinnor i sitt liv, trots sin kriminella bakgrund. Clark Oderth Olofsson är född 1 februari 1947 i Trollhättan och är en svensk/belgisk medborgare.

Kärleken mellan Clark Olofsson & Marijke Demuynck

När Clark Olofsson var på rymmen år 1976 så träffade han den då 19 åriga Marijke Demuynck från Belgien på ett tåg i Tyskland. Kort därefter rånar Clark Olofsson Handelsbanken i Göteborg och kommer över det största rånbytet i svensk historia. Han blev gripen nio timmar senare, men hela summan av bytet hittade aldrig polisen. Den 12 augusti 1976 gifte sig Clark och Marijke i Kumlabunkern.

Den 10 oktober 1991 släpptes Olofsson fri och bytte samtidigt namn till Daniel Demuynck. Clark och Marijke bodde tidvis på landsbygden i Belgien. Äktenskapet slutade åt 1999 och paret fick tre söner ihop.