Hur gammal är Eva Rydberg?

Eva Rydberg har haft en mycket lång karriär och du har säkert sett henne i något sammanhang där hon känns igen på sin glada skånska dialekt. Förutom att vara skådespelerska, sångerska, dansare, komiker och koreograf är hon även chef för Fredriksdalsteatern i Helsingborg. Ett minst sagt imponerande CV.

Evas långa karriär inleddes redan på 1960-talet, då hon dansade i bland annat Povel Ramels revy och på teatrar i både Sverige och Danmark. Hon har även varit med i några filmer och serier på TV och deltagit i inte mindre en fem av SVTs julkalendrar. 

Så, hur gammal är Eva Rydberg? Hon föddes i Malmö år 1943 och år 2022 fyllde hon alltså 79 år. 

Eva Rydberg i peruk

Även om Eva har medverkat i många olika revyer, filmer och musikaler i över sextio år är det inte alltid att det går att känna igen henne. Med hjälp av smink, peruker och kostymer har hon gestaltat många olika karaktärer. Hon är ett välkänt ansikte på diverse buskisar och friluftsteatrar, men har även varit med i julkalendrar som Teskedsgumman och Trolltider. 

År 2021 ställde Eva Rydberg och Ewa Roos upp i Melodifestivalen. “Evorna” tävlade med bidraget Rena rama ding dong, som tog sig igenom till Andra chansen, men där slogs ut i duell av Clara Klingenström. Låten låg sju veckor på Sverigetopplistan. 

Eva Rydberg är idag aktuell på Fredriksdalsteatern där de under sommaren 2022 satt upp John Cleeses Pang i Bygget, eller Fawlty Towers som den hette i original. Fredriksdalsteatern blir först i Europa med att sätta upp pjäsen.