Året jag slutade prestera och började

Inledning

Många av oss fastnar i fällan av att ständigt prestera. Det gör oss stressade och lämnar oss inte mycket tid att faktiskt ’leva’. Vi kan alla komma till en punkt när vi börjar fråga oss själva ”Vad skulle hända om jag slutade prestera?” Och lät oss bara vara?

Året Jag Slötade Prestera

Året jag slutade prestera och började vara var en enorm förändring. Till en början var det lite skrämmande, men ju mer tid gick, desto mer förstod jag vikten av att ha balans. Att bara vara tillät mig att uppleva livet på ett annat sätt. Det var som att upptäcka en helt ny värld.

År Prestanda-nivå Självkänsla
2018 Hög Läg
2019 Medel Läg
2020 Låg Medel
2021 Ingen Hög

Erfarenheten

Då jag slutade prestera och började vara, märkte jag att min självkänsla förbättrades, mina relationer stärktes, och jag blev mer medveten om mina känslor och tankar. Det är sant att det finns en tid och plats för ambition och hårt arbete, men vi måste också lära oss att ge oss själva en paus.

Slutsats

Att sluta prestera och börja vara kan verkligen ge dig ett nytt perspektiv på livet. Det hjälper dig att fokusera mer på vem du är snarare än vad du gör. Så ge det ett försök, vem vet, kanske det kommer att bli ditt bästa år hittills!

  • Prestanda kan skapa stress
  • Balan är viktigt i livet
  • Att sluta prestera kan förbättra självkänslan.
  • Att sluta prestera och börja vara kan ge nytt perspektiv